El seny si no va acompanyat d'una ferma voluntat de combat només serveix per tapar covardies. Francesc Macià

31 de març 2006

Catalunya no està en venda


Un cop signat el conegut pacte de la vergonya entre CiU i el PSOE, diversos moviments s’han anat produïnt dintre els diferents partits polítics. El PSOE i partits suposadament catalanistes com CiU i IC-V han intentat vendre les bondats d’un estatutet que realment suposa una traïció a les aspiracions de Catalunya. La realitat és que segueix hipotecant les generacions pròximes i priva de més autogovern com ho demostren els següents fets: ens priva d’un marc català de relacions laborals, de poder tenir competències plenes en financament; havent de compartir amb l’Estat Espanyol la gestió d’una agència tributària i el no reconeixement de Catalunya com a nació.

En conseqüència a aquest pacte per salvar els mobles entre la dreta regionalista i el PSOE, el poble català va sortir al carrer el 18 de febrer per reclamar el final dels atacs a Catalunya orquestrats per l’aparell mediàtic i de propaganda del PP i el més important, per recordar que ningú ens traurà el dret de decidir. I menys Zapatero, que va prometre en campanya electoral que acceptaria l’Estatut que aprovés el Parlament de Catalunya. Em sembla que tohom recorda que el text original que ha estat escapçat sistemàticament en els darrers mesos va ser aprovat amb el 90% del suport dels parlamentaris i parlamentàries.

La manifestació del dia 18 de febrer va ser una prova més que suficient per fer veure a la classe política espanyola i també a Convergència i Unió que els catalans i catalanes ens opossem a aquest pacte i de la manera en que un suposat partit catalanista com CiU ha hipotecat a Catalunya convertint-la en un preàmbul, o hipotecant tot el financament per el qual ells havien tensat tant la corda i havien amenaçat tantes vegades d’abandonar la ponència redactora. CiU ha possat de manifest la seva condició de partit sangonera que s’aferra allà on veu certa quota de poder.

Una vegada més la gana ha fet traïdors a CiU, mentre el PSOE, veient la que li queia a sobre, ha rebut com un bé de Déua quest pacte que ha servit per tranquil•litzar les bases i deixar a ERC en una situació compromesa ja que un vot en contra en el referèndum pot ser associat al del PP, però aquí a Catalunya és el PP qui està en minoria. ERC sempre s’ha mogut entre dues aigües, el pragmatisme i l’idealisme. Tot i això, des del punt de vista de les JERC, és impossible un suport afirmatiu a aquest estatut. Sabem que cap estatut ens farà lliures, però un Estatut, en condicions, ha de ser una eina que ens permeti contruïr estructures d’estat.

És necessari un Estatut sense retallades que representi la voluntat popular i que suposi un pas endavant cap a la nostra llibertat.

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

Great work!
[url=http://jcsangoq.com/mueo/gdii.html]My homepage[/url] | [url=http://fpcpbtki.com/wgjs/pxgb.html]Cool site[/url]

8:05 a. m.

 
Anonymous Anònim said...

Well done!
My homepage | Please visit

8:05 a. m.

 
Anonymous Anònim said...

Nice site!
http://jcsangoq.com/mueo/gdii.html | http://sxuushuz.com/zidh/lrbj.html

8:05 a. m.

 
Anonymous Anònim said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » »

6:58 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Best regards from NY! Instructions euro-pro toastmaster oven http://www.chevroletmotormountschematic.info/freemoneyblackjackwebsite.html tunesien yasmin baseball hats porsche superbird jack black eye balm age minimizing gel http://www.interior-design-living-picture-room.info/How-to-deal-cards-in-black-jack.html Guides lexapro phentermine http://www.men-in-black-video-slot-machines-for-sale.info/Blackjack2.html compare digital cameras 1973 ford pickup 250 390 motor norvasc itch blood pressure Cheap calling numbers Electrolux refrigerators counter depth

3:24 a. m.

 
Anonymous Anònim said...

Best regards from NY! film editing classes

1:31 p. m.

 
Blogger robsup2007 said...

CiU sempre ha fet el mateix. Ha fet l'única cosa que sap fer, peix al cove, es a dir, intentar treure profit de qualsevol cosa que tingui oportunitat, ja sigui positiu o negatiu, amb tal de figurar a la foto. De tal manera que a mi no em va sorprendre absolutament res la seva jugarreta.
I les negociacions ambg el PSOE anaven bé fins que van buscar a CiU com a salvavides, ja que tal i com dius, van veure que se'ls venía a sobre una onada enorme de protestes per part de tota la dreta i sectors més espanyolistes de la societat.
El que va passar és que els d'ERC vam pecar tambñe d'una certa ingenuitat pensant que sería tot fantàstic i bonic i que tot aniría bé i no ens vam fer compte ni vam pensar adequadament que davant teniem un llop disfressat de xai... amb les consequencies que porta.

4:36 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home